Sportieve temperaturen bij Ruitenburg Run Maasdijk

Wat een dag, wat een temperatuur, wat een indrukken en wat een spannende finish. Waar de dag tijdens de start van de SpektakelMars nog begon met een stapelwolkje, was er sprake van een strak blauwe lucht bij de start van de Ruitenburg Run Maasdijk. De warmte hield de gemoederen bezig, maar heeft geen stempel gedrukt op de gezelligste loop van Maasdijk, die ook dit jaar georganiseerd is tijdens het Zomerspektakel Maasdijk. De 28ste editie was goed voor bijna 700 hardlopers en wandelaars en de organisatie kijkt tevreden terug.

De officiële start van de SpektakelMars was om 8 uur in de ochtend, maar de eerste wandelaars meldden zich al veel eerder. De cooling down kwam te vroeg voor deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse, maar desondanks verscheen een groot aantal deelnemers bij de start. De wederom nieuw uitgezette en goed uitgepijlde route van 10, 15 en 25 kilometer bracht in veel enthousiaste reacties. Deelnemers kregen na afloop een lekker bakje tomaatjes mee van Combivliet.  

Startschot door nieuwe hoofdsponsor
Zoeken naar de inschrijflocatie of start was er dit jaar zeker niet meer bij. Met dank aan de nieuwe hoofsponsor Ruitenburg adviseurs & accountants zijn nieuwe borden ontwikkeld en is aanvullend een en ander extra verduidelijkt. Het startschot werd dit jaar verricht door Aad Kester, die namens de hoofdsponsor alle deelnemers aan het  hardloopfestijn over de startlijn liet gaan. De extra waterpost was precies wat deelnemers nodig hadden en zorgde voor de nodige verkoeling. Het functioneel hardloopshirt dat nog in lengte van dagen in Westland en omgeving te zien zal zijn is na afloop van de 10 kilometer tellende Ruitenburg Run en de 5 van Dael door alle deelnemers opgehaald.

Medaille voor alle deelnemers
Nieuw dit jaar tijdens de Beekenkamp Jeugdloop is de uitreiking van een medaille aan alle deelnemende jeugd. Dat dat een extra trigger was, bleek wel uit de drukke tijd voor An Beekenkamp, sponsor en naamgever voor dit jeugdfestijn. Maar liefst 60 enthousiaste, jonge talenten liepen 350 of 700 meter hard en ontvingen na afloop een mooi T-shirt, lekker ijsje én een mooie medaille.

Uitslagen 
De 5 van Dael werd dit jaar bij de mannen gewonnen door Jeroen van Aken in 16.05 en bij de dames was dit Elsbeth Ciesluk in een tijd van 18.10. Marco van Etten kwam bij de Ruitenburg Run van 10 km in 32.48 minuten als eerste over de finish. Bij de dames prolongeerde Fanos Tekle met 38.57 minuten haar overwinning. Het was weer een dijk van een loop tijdens een topdag!